Thursday, August 27, 2009

Drama Perantau in London Episod 2 =D

Salam,

I am back, menjadi penumpang setia wireless connection xtau empunya badan.. hehe..

2nd day in London takde lah sepenat semalam. Bangun agak lewat, budget2 terus jumpa officer in charge of my clearence sebab ada lagi yang belum habis cleared. Selepas selesai je urusan, terus berjalan dengan hati yang senang menuju ke Paddington station yg hanya beberapa meters away daripada Brunei Hall. Hari ni save energy sikit (lah konon..) so aku amek underground tube ke Sheperd's bush. Memang dah budget untuk beli slipper Jaguar for my mum. Kebetulan ada design baru dan budget serta space dalam luggage kurang memuaskan so, hanya sepasang je yang mampu dibeli. Harga pun rasanya dh naik (mungkin sebab design baru kot?). Tapi takpe lah.. demi bonda tersayang yang telah banyak berkorban untuk aku.. =)

Daripada sheperd's bush singgah gi Westfield shopping mall.. takde la shopping apa pun. Saja je round2 window shopping and lepak2 dekat kerusi yang comfortable yang berbagai size & design tu.. Oh kalau naik tube nak gi sana, turun je kat Wood Lane station.. =D From there balik Brunei Hall lepas singgah jap kat Sainsbury beli air kosong untuk kegunaan berbuka posa nanti. Selepas solat zuhur TERpengsan sekejap and bangun2 je terus solat Asar dan terus je jalan2 area dekat2 ni eyeing on menu untuk berbuka posa.. Bukannya Brunei Hall x sediakan buffet bersungkai yg agak murah tapi aku x boleh la nak duduk sorang2 pastu kena jeling2 dan lirik2 macam aku ni alien jer.. so, survey2.. rupanya dah ada subway halal kat area paddington ni.. bestnyee (ala.. dah nak balik pon kan =P..) So, belilah satu untuk sahur ke apa.. then pilih punya pilih, finally decided untuk berbuka dengan grilled chicken daripada chicken cottage. Alhamdulillah berbuka puasa hari ni lebih baik daripda semalam. Semalam rasanya berbuka more to junk foods yang dibekal daripada Durham tempoh hari.

Ohh last night sempat la bersahur..sebenarnya xnak sahur tapi mata terbukak dengan sendiri. So sempatlah mengunyah oren (yg agak masam), sepotong kek, choco dip (petua c lutfi.. haha jangan marah~) dan air kosong.. combination yg sangat2 salah.. pagi2 perut dah meragam.. hmmpphh.. tapi sapalah yg suruh kan XD

Btw, aku dah mula semakin merindui mereka2 yang berada di Durham sekarang ni. Semalam sempat la chat ngan diorang.. sampai TERsedih aku seketika sebab x dapat share gelak tawa ngan diorang macam selalu =(.. tapi xpe, bak kata seorang teman tu kan.. lepas balik Brunei ni boleh bedal gelak ngan zeah puas2.. ye la tu cerita dah apabila sampai balik Brunei, Ni cerita pasal semasa kat London ni, xde org yg nak kongsi ketawa sakan.. sabar je lahh..

Okaylah.. tadi petang connection xleh masuk sebenarnya, lepas berbuka cuba2 nasib alhamdulillah dapat dah.. bestnyee.. besar pahala org empunya conncetion ni.. Ok, till then.. Salam..

1 comment: