Wednesday, August 26, 2009

Internet Connection Pinjam..

Salam,

Hari ni, saja je mengada on computer and try kot2 ada wireless connection yg tersesat berdekatan ni dan nyata nasib menyebelahi.. ada 2 3 pilihan gitu hehehe.. so, dapatlah layan internet kat sini lagipun bosan sungguh duduk sorang2 TAPI mungkin bosan lagi duduk dengan orang yg kita yg tak kenal.. Just some updates on what happened yesterday =)

The whole journey towards London: exhausting & annoyed.. duduk satu gerabak dengan tangisan budak sepanjang perjalanan okeh.. aku ni xde la tak suka budak2 tapi kalau dah continuosly menangis dan merengek tu, boleh la naik hangin rasanya tapi berkat bulan posa ni, bersabar je la.. sumbat telinga ngan earphone dengar lagu kuat2.. Kalau satu budak je buat hal okay lagi kot ni ada seorang budak lagi yg takleh duduk senang, ada2 je benda yg dia nak buat dan suka membebel yg entah apa2... Ya ALLAH dugaanMu ku terima namun aku hanya hambaMu yang kerdil & serba kekurangan. So, itu yg sebenarnya menambahkan sakit kepala merebak ke hati pulak astagafirullah..

Yang bestnya.. budak yg asyik menangis & menrengek tu kan.. a few minutes nak sampai London baru senyap & tetido.. hmmm.. =S... Sesampainya aku di London Kings Cross.. aku adalah penumpang kedua terakhir keluar gerabak ngan beg2 aku.. Sampai jatuh berdentum luggage besar aku coz tak menang tangan tapi kuatkan hati and berjalan a few meters ke depan untuk ke tempat trolley.. Nikmatnya pas dapat trolley.. but then dapat lagi dugaan lain.. Sampai2 ke taxi, driver taxi hampehh x teman pun aku angkat beg masuk dalam taxi tu.. dahla taxi belakang dah mula honk.. pastu kena balikkan trolley lagi (trolley yg kena masuk duit ok, kalau x pakai duit tinggal je kat situ pun x kisah =P).. Then dapat la rilek jap dalam taxi walaupun sebenarnya hati meruap-ruap panas tapi masih mampu bersabar. Sesampainya kat Brunei Hall (driver tu nak turunkan kat tepi.. wehhh dahla tak tolong ngan beg, kena bejalan 2 3 meters ke dpn tu susah la.. aku nak depan pintu jugak.. nasib dia ok je). So, aku juga yg turunkan semua beg sendiri #$%^&*(^&*^&* nyaaa... tension!! Dah kat Brunei Hall kena pulak cari bilik kosong sendiri (sebab x sure which room available).. turun naik lift.. angkat beg2 lagi.. sedihhnyaaa anak mak ni hidup sorang kat London =(

Alhamdulillah dlm pukul 10pm barulah settle semua, dapat bilik yg takde org lain, bilik yg mula2 ada 2 org dah.. malas la aku.. brg dah la byk, aku nak menyemakkan lagi ngan brg aku? x sanggup aku.. So, sekarang ni tengah type blog kat bilik 206.. semalam lepas je makan berbuka dan solat maghrib & Isyak terus pengsan.. tak sahur pun.. tau2 dah pagi.. It was an exhausting journey.. aku tak pernah rasa terseksa macam tu selama ni.. Tapi semua ni dugaan sebenarnya.. aku ni kurang sabar agaknya..

So, pagi tadi bangun2, terus je repack semula barang2 dalam beg.. alhamdulillah it looks better than yesterday.. and besok, besok pula kena final pack.. Dalam pukul 11 lebih plan nak gi buat clearence tapi officer tu takde so gi paddington station jap survey2 brg and then gi Tesco express beli air mineral yg situated dekat2 tu jugak. Balik bru hall barulah gi buat clearance ngan brunei student unit then after that pegi jalan2 ke oxford street & bayswater.. berjalan okeh.. (nak jugak exercise).. tapi hampir2 tersesat masa cari jalan singkat balik bru hall tapi alhamdulillah dapat juga figure out the way (rasanya kalau amazing race dah bazir masa ni tersesat macam tu..haha). Masa gi area bayswater tu terkenang pulak day-trip tempoh hari.. hmmm sedihnyee..

Ohh satu lagi ceta, aku dapat bilik yg pintu dia ni bunyi kuat kalau bukak tutup and kena kuat2 kalau nak tutup rapi..pastu tadi lepas settle clearence, aku keluar pintu adalah seorang student yg duduk a few doors away keluar bilik dengan muka benci & menjeling dan nampak aku je terus tutup pintu sekuat-kuatnya berdentum bunyi.. saja le tu nak membalas.. MENGADA sungguh.. Wahai mereka2 yg tak sedar diri.. itu salah pintu, bukan salah aku.. lagipun aku ada banyak benda nak settle mestila kena kuar masuk, takkan aku nk duduk bilik 24/7 semata-mata nak menjaga hati mereka ni.. Rasanya diorang ni SEMUA junior lagi.. mengada amat2.. Semalam receptionist kasi aku tinggal sebilik ngan that person la.. memang ada extra mattress (yg dh di isi ngan barang diorang) yg kat lantai pun tapi dah depa kata suruh cari bilik lain kalau takde ok je duduk ngan diorang (aku je yg mengada taknak sebenarnya..aku punya hal la, aku bayar apa..?) Lagipun hari dah siang la makcik.. dah nak petang pun.. Pegi la keluar kalau taknak dgr bunyi pintu aku! Nak mengingatkan je kita ni sama2 duduk di negara orang, give and take la.. kena la byk bersabar ngan kerenah org lain.. Alaaa kalau nak kira dalam brunei hall ni semua junior2 aku.. mengada je lebih.. Semua pun penuntut rasanya. Sabar Arni.. just a few more days =D

Harap2 hari besok akan lebih baik.. Besok plan bangun lambat.. nak keluar daripada pintu aku yg bising ni petang sikit supaya takde yg nak menggedik macam tadi.. So.. insyaALLAH kalau rajin & tengah kebosanan aku blog lagi apa2 yg terjadi.. hehe.. =)

- Arni in London, tengah menunggu untuk berbuka puasa jam 8.05pm

6 comments:

  1. Haha. Dramatik la ko Arni:D

    ReplyDelete
  2. kui kui kui...boleh buat drama jugak nie Arni....:-))

    ReplyDelete
  3. biasalah tue Arni... macam kau tak biasa that some of the pelajar kat situ mengada2 tahap gaban!!... been there done that... rasanya kan... tak bertukar pun muka tue... tetap jugak nampak muka org2 asia... tak pun bertukar jadi muka matsaleh.... hahahahah.... Astagafirullah... sesungguhnya aku sedang berpuasa....

    ReplyDelete
  4. oh patut la bila tnya ko kata ada penghuni yg menjengkelkan ahakkss..sabo je la arni, mesti ko lg xsabar nk p heathrow kan dr duk situ lama2...aku doakn repacking ko tu memudahkn perjlnan

    ReplyDelete
  5. Tu la kan zeah n amalina.. posa2 ni banyak dugaan, sabar je la..

    Ye la encik Semin, lepas ni rasa2 nak tukar profession kepada pengarah drama atau pelakon drama pulak kot.. *ahaks*

    take care everyone..

    Alaa lutfi, bila lagi nak dramatik2 macam ni kan =P

    ReplyDelete