Tuesday, August 4, 2009

Nursyeffarni mencari bintang.. (",)

Salam,

i. Maggi mencari bintang.. =D

Baru je selesai tgk rancangan maggi mencari bintang di laman web TV3 semalam.. The program dah lama dah actually aired, which was last year di bulan puasa kot.. tapi baru2 ni baru ada kesempatan nak tgk.. Terkagum gak dengan peserta-peserta yang bertanding dan yang paling mengkagumkan, top 4 (finalists) semuanya lelaki.. hmmm tergugat dan tercabar gak wanita2 menengoknya kot.. Rasanya kan.. (correct me if I'm wrong) kat Brunei xde la ramai pun lelaki yang suka memasak.. pandai masak kot tapi diorang lebih suka makan masakan mak/isteri atau lebih senang, makan kat kedai haha XD tapi kagum ngan Malaysian guys yang lebih suka challenges untuk memasak sendiri and jgn x tau, 2 finalists are pensyarah you! haha.. then I think back.. ramai gak kengkawan lelaki kat Durham ni yang pandai memasak (siapa nak angkat bakul sendiri, puji diri sendiri, silakan saja ya =P).. Pastu terfikir la kalau2 diorang ni yang join rancangan tuh.. sudah pasti ramai yang vote untuk korang!! (Especially yg ada ramai fanlist kot.. menang undian tertinggi pun best gak kan =D).. Ya sudah, lepas ni aku akan lebih tekun belajar memasak untuk masa depan.. kalau dpt hubby yg pandai masak lagi baik, boleh rehat2 sikit hehhehe *LOL*.

ii. Sepi melanda rumah #60..

It will be the final night malam ni aku tinggal bersendirian.. Bukan Amalina x ajak tinggal rumah dia pun sebenarnya tapi aku yang decline. Aku masih menguruskan benda2 untuk pulang ke tanahair ni.. Then pasal penyakit paling sukar di obati, penyakit "M"alas berleluasa so, aku tinggal je kat rumah ni.. Then aku dapat imagine kehidupan Nurul semasa kat leicester dulu.. At least aku bebas untuk kesetiap sudut rumah ni tapi dia, limited to her room, toilet and kitchen je.. I salute you lah dearie.. aku kalau lama2 lagi x tau nak jadi macamana.. hehe.. asyik "berkebun" la kot.. ke jadi vampire (takut cahaya) hehehe.. Takpe2 Dijah akan balik besok/lusa so, everything's gonna be back to normal. Sebenarnya kalau semua org ada pun xde la selalu pun gather around borak2 berhibur sakan.. everyone's busy ngan keje masing2.. so basically masing2 dalam bilik masing2 pun sunyi jugak la macam sekarang ni.. Therefore, conclusion, xde la banyak sangat perbezaan pun.. cuma at least dalam sehari adala communicate ngan housemates =0)

iii. Birthday Celebration - Fantastic 4 @ #23

Last Saturday (1st August) ada birthday invitation kat rumah K.Ayu. It was a majlis doa kesyukuran sempena menyambut ulangtahun kelahiran kepada 4 orang, iaitu Anis (anak k.ayu), Nusaybah (anak ustazah), Ain (niece ustaz mazlee) dan Kak Aishah. Kitorang (aku, Amalina & Izzati) dtg dalam pukul 7pm macam tu and sampai2 je dah ramai org and aku suka tgk ada banyak kek atas meja.. 4 cakes semuanya and apa lagi, terus la kitorang ngap sajian utama - Soto & ngap2 kek and desserts yang semuanya sedap belaka.. Then yg bestnye we were invited menggunakan a self-created invitation card yang direkacipta sendiri oleh the birthday celebrants and telah di hantar ke post box rumah.. it's so cute.. cuba tgk:
And all the yummy food:
iv. First trip to Metrocenter after my comeback to Durham
Thanks to Rosmin & Lutfi sebab sudi membawa aku gi metrocenter last Sunday (walaupun pada hakikatnya menginvite diri sendiri.. haha).. However, since it was a Sunday, kedai tutup awal, iaitu at 5pm and we all bertolak dari rumah #60 dalam kul 2pm macam tu, tersesat mencari parking and arrived dekat2 pukul 3pm kot.. x puas hati nak bershopping dalam masa yang singkat (overnyee statement haha).. Tapi xpe.. save jugak duit kan =P hehe.. Anyway on the way balik sempat la aku ngan K.zila posing ngan kacamata hitam baru dia and aku menyewa kacamata c lutfi .. hehe..

Ohh balik dari metrocenter tu balik rumah aku and idea si lutfi la nak main starboard game (bukan aku tu ah Kam..hehe) and aduii I've lost my winning touch lately.. inda lagi pandai manang! hehe.. ohh bintang... mengapa...?... =P Oh yea, sebelum berangkat gi metrocenter tu ada la kitorang lunch bersama ngan Amalina & Izzati sekali (TQ Amalina for the food =D) tapi x sempat jumpa Yusran & Aisyah coz terpaksa bergegas gi metrocenter dah..

Okaylah tu je dulu kot.. dah xde updates yang baru lagi.. Cuaca macam mendung je hari ni.. rasa macam nak gi sumwhere untuk menghiburkan hati yang terasa kosong.. =S.. Well, we'll see.. Assalamualaikum..

5 comments:

  1. so who won? hehe..

    aku rindu main the games.. aku rindu mario kart wii jua! huhu.. alum balik brunei masa atu pun aku udah rindu main!! heeeeee..

    ReplyDelete
  2. Aku kalah =( ohh inda payahgtau sapa menang la.. nanti bangga diri pulak jadinya kekkeke

    ReplyDelete
  3. kah kah kah kah... criter yg penuh hiburan dlm kesunyian lah kiranya dlm entry ko kali niehhh... eh sapa buat sup sayur tuh yg i kongsi separuh2 ngan Azila tu lahhh heheheh...sedap lahhh (ada yg terbangga lebih plak nanti...), kira boleh nak masuk pertandingan buat sup lepas nih hehehe... ttg SB game tu ...ko pernah menang ke Arni.... aku tak ingat lah ...kah kah kah!... berkebun jer lahhhh... tak der kalah-menang... :-))

    ReplyDelete
  4. Adoiii.. bernanah lagi mata menengok komen macam nih.. yg pentingnya aku pernah menang bila encik Rosmin tak main sama hahahhaha.. kalau dia ada kan.. aku dah jadi JUARA pulak!! Jealous mengikut, jangan mengata.. =P Ye laaa.. aku nak berkebun je la ni.. sapa punya idea nak main SB? bukan aku kan.. XD gerenti kau dah baca2 masa tgk susun2 barang SB game tu.. LOL

    ReplyDelete