Friday, July 31, 2009

Mengapa Oh Mengapa... =S

Assalamualaikum..

Tadi baru terbaca blog Lutfi pasal Backstreet Boys (BSB) akan mengadakan concert tour di merata UK.. Sedihnya mereka akan berada di Newcastle for the tour pada bulan November ni.. By then I'll be happily at home in Brunei (or perhaps somewhere else? InsyaALLAH, Amin). It's been a dream of mine untuk menyaksikan konsert kumpulan BSB ni semenjak penubuhan kumpulan tersebut. Been dreaming for them buat concert in Brunei but the dream shattered after concerts are banned in Brunei.. Then ada peluang, it's so near, beberapa minit je dari Durham by train/car BUT I'm no longer here.. *sob* *sob*.. Tapi takpe mungkin ada lagi peluang di lain kali.. =D (Kena berfikiran positif ni.. xleh bersedih lagi, bahaya untuk kesihatan hehe)

Anyway, I'm still thinking for the right date untuk balik to Brunei and it seems that banyak lagi benda yang kena settle ni. One of the reasons terpaksa balik awal sikit coz aku tak nak membebankan my parents any longer. I am here under their scholarship and I was here as a pre-service student which means, purely student yang depended on government scholarship and now purely from my parents' scholarship. The longer I stay, the more I spent (on food, online shopping - not personal je, tuk family juga) and that's why I need to go home SOON. Lagipun I've told this decisions to several friends and they are actually quite surprised by it. Sebenarnya I'd love to stay sampai at least early September tapi memandangkan aku rasanya mempunyai sedikit masalah, so, we'll just wait and see apa yang bakal menjadi conclusion kepada semua ini.

Furthermore, aku kena turun London a few days before departure untuk menguruskan hal dengan Brunei Student Unit terlebih dahulu. Xdelah boleh main redah, terus direct gi Heathrow and balik.. Banyak benda yang kena selesaikan dahulu. Ohh salah satu ni ha kotak2 yang perlu aku ship balik Brunei. Rasanya aku dah isi borang2 ni masa kat Brunei. Mungkin tertinggal kat bilik Brunei kot.. hmmm kena buat lagi sekali la ni (malasnyaaaa *yawn*)

Oh, hari ini aku teman Amalina puasa.. bolehlah puasa sunat sekali plus bolehlah mengurangkan sekilo atau setengah kilo paling kurang (alahai, kalau dah sungkai {berbuka posa} tu dengan menu yg berbagai xde la senangnya nak turun berat badan *ahaks*). Hmm, hari ni cuaca panas tapi tadi gi post office ambil kotak Dijah sekejap, angin fuhhh berhembus dengan sejuknya.. Nasib la tak tunjuk kebal x pakai jacket.. hehe.. Buka almari, konon nak pilih jaket tapi baru teringat that mostly jaket2 dah pack di dalam kotak yg sudah bergam rapi. Tadi tgh hari sempat la gam kemas2 dan bubuh alamat for my 6 boxes sehingga ke carikkan gam yang terakhir.. sampai habis gam dah so kena la pergi beli lagi soon.. 2 boxes lagi kena gam smart2 and nak penuhkan 2 beg2 kecik tu and plan nak bungkus ngan plastik, saja je, untuk lebih secure =D

Cerita pasal beg nih, semalam tersemangat pula aku pack barang2 yang aku nak bawak balik, dah agak kemas la juga the main luggage tu.. timbang2 ada la dah dalam 13 kilo. Hopefully aku masih kena bagi 35 kg from government tapi kalau tak pun tetap 25kg, so another 12 kg + 7kg beg handcarry.. wahh masih boleh bershopping (ewah2.. dah mula x sedar diri lagi hehe) Alamak, terlupa pulak timbangan tersebut belum masuk lagi baju2 yang aku nak bawak balik. Dah la kat Brunei baju tinggal seciput. Bukak almari, xde la sikit baju nak bawak balik tu.. Baju tuk bersuka ria, baju tido, tudung, alamak toletteries lagi.. byknya benda nak kena bwk ni.. Dah la pegi sorang2.. xpe2, I survived coming to Durham from Heathrow kenapa tidak from Durham to London kan, insyaALLAH boleh =)

Panjangnya celoteh aku kali ni.. Luaran nampak happy je kan aku ni, tapi deep down inside.. haha, sapa nak tau gali la sendiri (bergurau je..). Tapi for sure the realiti yang semuanya indah pun, banyak benda yang tersirat dan tersurat sebenarnya. Banyak perkara yang masih terpendam.. Ala macam bom.. Tiba masanya meletup juga, tapi kalau ditakdirkan tidak meletup, akan kekal macam tu je la.. Doa2 je semuanya akan berjalan dengan lancar. Untuk mengakhiri this post, nak kongsi sikit ayat2 power ni, aku copy paste from my cousin punya facebook.. untuk renungkan bersama..

Jika doamu dikabulkan Tuhan,
bersyukurlah

Jika doamu lambat dikabulkan Tuhan,
bersabarlah dan teruskan usahamu kerana Tuhan ingin mendugamu

Jika doamu tidak dikabulkan Tuhan,
redhalah kerana Tuhan mempunyai rancangan yang lebih baik untukmu

p/s Blog kali ni xnak simpan lirik lagu tapi aku rasa ada dah lagu sesuai for next post. Lagu tu memang ngam sgt2 dengan apa yang tersirat di dalam hati tapi tak terungkap.. So, sila tunggukan kemunculannya (aku xde klip video la tapi.. hehe whooppss)

Okay then dah 8.30 lebih ni, kejap lagi nak start masak2 for berbuka.
Hmmm tetiba terfikir: "Sempat ke tak aku posa kat Durham kali ni ek?"
- Nursyeffarni HS -

10 comments:

  1. Tak boleh tgk konsert BSB tak per... asal boleh balik kg... jumpa parents... dapat ganjaran hebat dr tuhan lg tuh hehehehe... bestnya org dah abis studi...hmmm

    ReplyDelete
  2. Tak sangka kan arni BSB buat konsert kat UK.... mungkinkah aku akan berada di sana atau sebaliknya?... entah... wah wah wah.... bz mempacking dan shopping rupanya..... oh oh oh btw, masih kau ingat maybelline yg pernah ku bali atu?.. yg foundationnya lawa ahh.... ada masih jual sana?... hehehehe

    ReplyDelete
  3. Rosmin: Tu la yg tersirat tersurat anda tidak tahu.. hehe

    Zeah: Ada maseh eh lengz.. kan bekirim? boleh saja.. yg penting ada ongkosnya (kurang mampu masanie) haha.. kalau muat beg dalam beg menyimpan, mun muat trunk, dlm trunk, mun inda muat, cari space sampai dapat =D Tell me saja the code number and nama colournya.. InsyaALLAH kalau tejalan ke kadai will menyimbatkan.

    ReplyDelete
  4. Halo Arni, aku setuju dgn Semin lg besttt waat dpt blk Brunei dr BSB heheh walaupon aku sendiri tak tau la tersirat tersurat ko tu...anyway tq teman puasa smlm, tersandor makan byk sgt...isnin kite puasaaa lg Jom..

    ReplyDelete
  5. Amalina & Arni: aku teman bukak puaser jer lah kah kah kah kah!

    ReplyDelete
  6. Zeah, bagitau la kalau nak datang sini. Nak beli tiket awal2. Keke.

    Arni, duit dari berkebun tu bleh la simpan sikit2. Tak cukup, mintak la dari empunya kebun yang kau bajak tadi. Keke

    ReplyDelete
  7. Lutfi.. aiyooo.. sempat lagi keji org kat sini ek.. XD btw Rosmin, boleh je teman bukak posa tapi kau kena masak tuk kitorang hehehe =P Amalina, insyaALLAH, kalau larat, posa la besok k.. Zeah, buat surprise sikit, biar lutfi terkejut, tau2 ada depan brackenbury haha =D

    ReplyDelete
  8. Kami nak Semin laksa special..so Semin msti meneman makan dan..err..memasaknya! kah kah kah..
    ops Arni xjd puasa smlam, sore throat ku dtg lg..esok/khamis amcam?

    ReplyDelete